Koncept

Koncept Barre vadbe združuje elemente fitnesa, baleta, pilatesa in joge. Je popolna kombinacija oblikovanja telesa, zabave in ozaveščanja sebe skozi skupinsko vadbo ob glasbi. Navdušuje vadeče vseh starostnih skupin in med skupinske vadbe prinaša nov trend zmerno intenzivne in varne vadbe.
Barre je varna vadba, ki povečuje moč globokih mišic in stabilizatorjev, izboljšuje gibljivost hrbtenice in drugih sklepov, izboljšuje koordinacijo in zavedanje telesa. Z elementi baleta poskrbi za izboljšano telesno držo, s fitnes vajami krepi mišice in vaše telo oblikuje skladno, pilates vaje dajejo poudarek na krepitvi globoke trebušne mišice, stabilizatorjev sklepov in gibljivosti hrbtenice, elementi joge pa poskrbijo, da mišice ostanejo prožne. 

VADBA JE PRIMERNA ZA:
Oblikovanje telesa, povečanje gibljivosti, odpravljanje telesnih asimetrij, izboljšanje koordinacije telesa, ohranjanje vitalnosti telesa (hrbtenice) in izboljšanje telesne drže.
TRAJANJE VADBE
55 minut 
INTENZIVNOST
Zmerna
CILJ VADBE
Z njo oblikujete tudi najbolj kritične predele telesa (notranje stegenske mišice, nadlahtne mišice, mišice spodnjega dela trebuha, globoko trebušno mišico, hrbtenične mišice...) ter izboljšate telesno gibljivost.

NIVES OREŠNIK

Sem bivša gimnastičarka in atletinja, ki je svojo pot fitnesa začela v letu 2013. Po tem, ko se nisem odločila za profesionalno športno kariero sem rekreativno plesala in kmalu spoznala skupinsko vodeno vadbo. Po enem letu vodenja skupin, sem našla svojo strast tudi na drugih področjih fitnesa, ter nadaljevala z izobraževanjem na Fitnes zvezi Slovenije, kjer sem do leta 2014 dobila naziv vaditelj skupinske vadbe in fitnesa.
Barre vadbo sem spoznala pred nekaj leti, ko pri nas v Sloveniji še ni bila poznana. Navdušila me je s prepletanjem vseh segmentov, ki se mi zdijo pomembni pri dolgoročni, zdravi vadbi: krepitev in oblikovanje mišic, izboljšanje drže in ohranjanje vitalnosti hrbtenice, koordinacijske vaje in zavedanje telesa, raztezanje in izboljšanje zdrave gibljivosti sklepov, krepitev globokih mišic in stabilizatorjev, zmerna intenzivnost in sprostitev ob glasbi.
Iskala sem odmik od visokointenzivnih vadb k bolj ženstvenemu fitnesu, k dolgoročni vadbi, ki bi prinašala vse prednosti, ki jih telo v modernem času potrebuje.